December 24, 2008

Bungle Bungles: jewel in the outback

x
Het is moeilijk te geloven zo op het eerste gezicht. Een van de meest fotogenieke iconen van Australie was tot voor kort bij niemand bekend, afgezien van de lokale Aboriginal-stammen en enkele cattle farmers in de buurt. Dat alles veranderde plots in 1982 toen de buitenwereld de eerste luchtfoto's van de Bungle Bungles onder ogen kreeg. Een adembenemend landschap en zonder enige moeite een van de meest overweldigende parken die we tot nog toe in Australie hebben aangedaan.
x
Ondanks de enorme populariteit tijdens het droge seizoen hebben de Bungle Bungles hun outback spirit niet verloren. Alleen al om er te geraken is een kleine krachtmeting nodig. De Spring Creek Track verkeert namelijk in een barslechte staat en is met geluk slechts de helft van het jaar open voor 4WD wagens. Om de volledige 53km af te leggen hebben we 2-3 uur nodig gehad. Frustrerend maar het houdt tegelijk ook de grote toeristenmassa's van het park weg. Niemand van de bezoekers die klaagt dus.
x
Eenmaal in Purnululu National Park (Bungle Bungles) volstaat een wandeling tussen verweerde zandsteentorens om je middenin een bizarre surreele wereld te voelen. En tussen de immense koepels schuilen dramatische kloven van soms enkele meters breed met palmbomen en in het natte seizoen watervallen, kreken en poelen. Na twee dagen wandelen en bushcamping hebben we uiteindelijk met een helicoptervlucht onze reis in de Kimberley afgesloten. Dertig minuten in een helicopter zonder deuren waarbij je tijdens elke bocht boven het landschap hangt met enkel een gordel als beveiliging ... perfect voor foto's, genoeg voor mijn hoogtevrees voor een tijdje.
x
Panorama from the Spring Creek track, the only way into the Bungle Bungles

Sunset view of the Bungle Bungles' western side from Walanginjdi lookout


Start of the Dome Walk

Piccaninny Creek





End of Cathedral Gorge


Nest of a bowerbird

Entrance to Echidna Chasm


Squeezing through


Livistona palms in Echidna Chasm
x

Mini Palms Gorge


The elusive Australian Bustard

Panorama with the entrance to Mini Palms Gorge on the right






1 comment:

Eme said...

pfff! trop beau, c'est trop beau!