March 19, 2006

Een tussendoortje

De vakantiedagen liggen nog dun bezaaid en een auto is pas voor een van de komende maanden. Echt ver zijn we bijgevolg nog niet geraakt. Vandaar nog een paar dagelijkse foto's vanuit Canberra als smaakmaker.
x
x
Bijna alles hier in Canberra heeft trouwens de titel 'National': National Zoo (met meer beesten erbuiten volgens sommige bronnen), National Museum, National Archives of Australia, National Gallery, National Library, National University... In veel gevallen is dat slechts om de zaken wat meer cachet te geven hebben we de indruk. De National Botanical Gardens naast ons werk doen daarentegen hun naam alle eer aan. De belangrijkste planten vanover heel het land zijn hier bijeengebracht, ideaal voor een snelcursus Australische flora dus. Een wandeling geeft ook een goed idee van de enorme ecologische diversiteit gaande van tropisch regenwoud in Queensland, alpiene planten uit de Snowy Mountains tot woestijnvegetatie afkomstig uit het centrum. Tussen de eucalyptussen door hebben we ondertussen ook een beklimming gewaagd van de Black mountain. De Telstra tower op de top geeft een indrukwekkend vergezicht op de stad en het omliggende landschap, deels kaal gelegd door een apocalyptische bosbrand in 2003.

En voor de toekomstige toeristen onder jullie, jawel we hebben hier een eigen zwembad in ons gebouw! Ideaal om te bekomen van de verzengende zomerhitte en om bezoekers te lokken vanuit het verre Europa.
x

Panorama from the Telstra Tower on top of Black Mountain

Eucalyptus in the National Botanical Gardens

Tasman Rainforest section

Dawn on Mount Ainslie as seen from our balcony
x

Life of a postdoc

Waiting for the fireworks on Australia Day

No comments: