April 02, 2006

Sydney, tussen de Opera en Harbour Bridge

Hoog tijd om onze neus eens buiten de hoofdstad te steken. Het verlengd weekend ter geledenheid van Canberra-day was dan ook een ideale gelegenheid om zoiets te vieren in ... Sydney. Trouwens niemand viert dat hier geloof ik, bijna iedereen trok erop uit naar de zee of de bergen.

Panorama from Macquaries Point
x
Sydney ... een bruisende metropool met een unieke ligging rondom de prachtige monding van de Parramatta river. De stranden aan de pacific hebben we maar even links laten liggen en we hebben ons geconcentreerd op het oude centrum (the rocks), geflankeerd door de Sydney Harbour bridge en de werelberoemde Opera House, icoon van de stad. Ondertussen hebben we ook nog een bezoek gebracht aan de Sydney Aquarium met zijn liters water vol vreemde vissen en reusachtige aquaria waar je gewoon met open mond doorloopt. Daarna de Zen teruggevonden in de chinese Garden of Friendship en de Sydney Botanical Gardens met zijn panorama op de stad. Ook de hoogtevrees een paar meters hoger verlegd op de top van de Sydney Tower. Tenslotte onze verlanglijst met inheemse dieren afgelopen in Taronga Zoo om te eindigen met romantische dineetjes aan de rand van Darling Harbour en Circular Quay (het laatste met direct uitzicht op de opera house).

We hebben de smaak te pakken, de tweede citytrip ligt al vast. In het lange paasweekend staan vier dagen Melbourne op het pogramma dus tegen dan ongetwijfeld weer een rits foto's.
x

Central Business District and Sydney Tower

On the steps of Darling Harbour

Opera House on Bennelong Point

Observatory Park looking down on the Rocks, Sydney's first settlement

Underwater in the Sydney Aquarium

The Chinese Garden of Friendship, oasis of tranquility

Sulphur Crested Cockatoo in the Botanical Gardens

View from Taronga Zoo

Local from Sydney's Taronga Zoo

Sydney by night as seen from the Rocks

No comments: