August 20, 2006

In het hart van the Red Centre

Er zijn ondertussen al een pak maanden gepasseerd en de foto's verminderen er ook niet op. De voorbije maanden waren nogal aan de drukke kant met onder andere het bezoek van mijn ouders. Ze zijn intussen terug en wel in Belgiƫ en uiteindelijk ook met alle bagage (terugvlucht via London vlak in de periode van de vloeibare explosieven-gekte, niet slecht gemikt).
x
Hun bezoek heeft veel deugd gedaan. We hebben onvermoeibaar bijgepraat de eerste dagen, dat was blijkbaar nodig na meer dan een half jaar elkaar niet te hebben gezien. Na een paar dagen Canberra om te bekomen van 8 uren jetlag zijn we dan de eerste week samen gaan rondtoeren in het centrum van het land.
x
Het uitgestrekte gebied rond Alice Springs is een totaal ander Australiƫ: helrode woestijn met zand dat overal tussen kruipt, eeuwenlange verwering en verbrokkeling, de meest taaie planten overlevend in de droogte maar ook veel plaatsen doordrengd van de eeuwenoude Aboriginal cultuur. Op het 6-daagse programma stonden onder andere de East en West MacDonnell Ranges, de Palm Valley oase, de majestueuze Kings Canyon en als absolute hoogtepunten Ayers Rock (tegenwoordig herdoopt als Uluru) en Kata Tjuta (the Olgas) met hun bizarre bijna buitenaardse structuren en steeds veranderende kleuren. Helaas was het de hele tijd bewolkt boven Uluru dus geen postkaartfoto's in volle rode avondzon. Volgend jaar hopelijk meer geluk wanneer Nathalie dezelfde trip met haar moeder gaat doen. Dat alles aangevuld met een kampeerervaring in de vrije outback-natuur: slapen in swags (veredelde Australische slaapzak) onder de blote sterrenhemel rond een groot kampvuur om loslopend kameelwild en huilende dingos op afstand te houden, uniek!
x

Trephina gorge - East McDonald ranges

Aboriginal caterpillar at Emily Gap - East MacDonnell Ranges

Redbank Gorge - West McDonald ranges

Lonely tree at Palm Valley

Awing on the edge of Kings Canyon

One of the many faces of Kata Tjuta

Valley of the Winds - Kata Tjuta

Sunset on Kata Tjuta

Uluru, the world's largest monolith

Collecting wood for the campfire, a daily routine

Outback sunrise

No comments: